Φωτιά στον Υμηττό: Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους – ΦΩΤΟ

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν από το πρωί, οι κάτοικοι των δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στον Υμηττό.

Πύρινη λαίλαπα απειλεί τα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού, αρκετά εκ των οποίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ έχει κατακάψει μέχρι στιγμής και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Παρά την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με ισχυρές και εναέριες δυνάμεις, η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν. Οι δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα, αμέσως ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ εκκένωσαν δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις προέβησαν –μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος– και στην απομάκρυνση κατοίκων από τα σπίτια τους, που απειλούνταν από τις φλόγες.

 

Στο πλευρό τους, εκατοντάδες εθελοντές και περίοικοι , οι οποίοι με κάθε μέσο που διέθεταν, ρίχθηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, προστατεύοντας τις περιουσίες τους.

Διαβάστε επίσης

Πύρινος εφιάλτης στον Υμηττό – Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ