“Μεγάλη Παρασκευή” στην… αγορά

“Μεγάλη Παρασκευή” θυμίζει η αγορά της Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες πριν από την έλευση του Πάσχα, με τους καταστηματάρχες να βλέπουν μειωμένη την κίνηση στα ταμεία τους και τους πελάτες να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, καθώς τα “πορτοφόλια” τους είναι άδεια.

“Η αγορά είναι θλιμμένη και η κίνηση υποτονική. Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος. Το δώρο από ικανοποίηση έγινε πλέον υποχρέωση. Στην ελληνική αγορά, φέτος, ο τζίρος του Πάσχα θα είναι μειωμένος κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση θα φτάσει σε ποσοστό το 14% – 15%” δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγαλύτερο “πλήγμα” θα δεχτούν για μια ακόμη φορά τα καταστήματα με τα είδη ένδυσης, ενώ τις ημέρες αυτές θα “σωθούν” μόνο τα μαγαζιά με τα παιδικά παπούτσια, τις πασχαλινές λαμπάδες και τα παιχνίδια, αφού οι περισσότεροι νονοί θέλουν να είναι συνεπείς στα δώρα με τα βαφτιστήρια τους.

Η κατάσταση στην αγορά γίνεται ολοένα και πιο “μουντή”¨και αυτό αποτυπώνεται στην εικόνα των κλειστών καταστημάτων. “Τον τελευταίο χρόνο έχουμε αύξηση των κλειστών μαγαζιών κατά 63%. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο. από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012. σημειώθηκε αύξηση στα λουκέτα κατά 41%” διευκρίνισε ο κ.Χαντζαρίδης.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ