Την Παρασκευή αποφασίζει το ΣτΕ για την προσφυγή κατά του δημοψηφίσματος

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφασίσει επί της προσφυγής κατά της συνταγματικότητας της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει αν είναι νόμιμη ή όχι η προσφυγή που κατέθεσαν ένας μηχανικός και ένας δικηγόρος, με την οποία ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και παράνομες, τόσο η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, συγκαλεί εκτάκτως την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μεθαύριο, Παρασκευή (12μ.) για να συζητηθεί η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) των δύο πολιτών που κατατέθηκε σήμερα και με την οποία στρέφονται τόσο κατά της πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όσο και κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης των δύο πολιτών ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Την ερχόμενη Παρασκευή, μετά την συζήτηση της προσφυγή σε δημόσια συνεδρίαση, οι σύμβουλοι Επικρατείας θα εισέλθουν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και αμέσως μετά, θα δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας που θα κρίνει εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται, ότι από χθες δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣτΕ ο Σωτήρης Ρίζος, καθώς αποχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεως και τον αναπληρώνει ο κ. Σακελλαρίου, ενώ του πρώτου θερινού Τμήματος στου ΣτΕ από σήμερα, προεδρεύει η αντιπρόεδρος Μαίρη Σάρπ, η οποία θα συμμετέχει στην Ολομέλεια της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε στο ΣτΕ προσφυγή κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ