Προστατευτείτε από τον ήλιο με τις κατάλληλες τροφές

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Η έντονη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τους θερινούς μήνες αυξάνει τις ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος και την εν γένη καλύτερη «θωράκιση» του οργανισμού.

Τα θρεπτικά συστατικά στα οποία επικεντρώνονται οι περισσότερες μελέτες, που εξετάζουν την διατροφική προστασία του δέρματος από τις δυσμενείς επιδράσεις των ακτινών UV-A και UV-B, είναι χωρίς αμφιβολία τα καροτενοειδή.

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ