Προβλήματα λόγω του κλιματισμού

Προβλήματα λόγω του κλιματισμού

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

Γράφει ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής

 

Κλιματισμός (air conditioning) ονομάζεται η ρύθμιση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα ενός χώρου. Και πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι μια από τις πιο χρήσιμες εφευρέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Είτε βρισκόμαστε στο σπίτι, στην εργασία ή σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο) θεωρούμε πλέον δεδομένο πως πατώντας ένα κουμπί θα πάψουμε να ζεσταινόμαστε ή να κρυώνουμε.

Η άνεση και η ηρεμία που προσφέρει ο κλιματισμός όμως μειώνεται όταν αλλάζει και η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και κυρίως όταν μειώνεται η υγρασία. Καθότι τα κοινά κλιματιστικά συγκρατούν το νερό της ατμόσφαιρας, ο αέρας καταλήγει να είναι υπερβολικά ξηρός. Η μύτη κατά την εισπνοή αναγκάζεται να αναπληρώσει το …χαμένο νερό πριν ο αέρας περάσει στους ευαίσθητους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται αυτή με τη σειρά της. Η μύτη από αντίδραση για να προστατευτεί είτε βουλώνει είτε «τρέχει» και η παραμονή στον χώρο γίνεται τελικά δυσάρεστη.

 

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ