12 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Η πιο συνηθισμένη τακτική για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο, όμως πολλές κατηγορίες τροφών καταστρέφοντας όταν βρεθούν σε κρύο περιβάλλον. Για να μην βρεθείτε στη δύσκολη θέση να (ξανά)πετάξετε χαλασμένα τρόφιμα, δείτε ποια δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο:

Ντομάτες: Όταν βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο καταστρέφεται η υφή τους και ζαρώνουν. Καλό είναι να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου και σε μικρή ποσότητα.

Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια στεγνώνουνε και μπορεί και να μουχλιάσουν σε θερμοκρασίες ψυγείου, ειδικά αν είναι κομμένα. Ακόμα κι αν τα καλύψουμε καλά με μεμβράνη μπορεί να αφήσουν άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο.

Πατάτες: Το ψυγείο μπορεί να αποσυνθέσει το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα να γίνει πιο γλυκιά και να αποκτήσει άσχημη υφή τόσο ώστε να μην μπορείτε να την μαγειρέψετε.

Ελαιόλαδο: Όποιο λάδι κι αν βάλουμε στο ψυγείο -όχι πως υπάρχει λόγος- θα αποκτήσει υφή βουτύρου, αλλά ειδικά το ελαιόλαδο θα αρχίσει να στερεοποιείται ακόμα πιο γρήγορα σε περιβάλλον ψυγείου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ