Διαδικτυακή παγίδα για ευκολόπιστους αγοραστές

Μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους πολίτες τα μέλη σπείρας και στη συνέχεια τους λήστευαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τον Φεβρουάριο του 2014, εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διέπρατταν απάτες και ληστείες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέλη της σπείρας, αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο, σχετικά με την πώληση διαφόρων ειδών, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.

Στη συνέχεια, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, τα μέλη της σπείρας κανόνιζαν συνάντηση μαζί τους σε σημείο της επιλογής τους, στην περιοχή των Αχαρνών, ακινητοποιούσαν  τους «πελάτες» και λήστευαν τα ποσά που είχαν φέρει για τη συναλλαγή, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας που είχαν στην κατοχή τους.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις εξαπάτησης και ληστείας σε βάρος ατόμων στην ίδια περιοχή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκανο, έξι φυσίγγια, ένα τσεκούρι, ένας σιδερένιος λοστός, δύο ξύλινα ρόπαλα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Κιλκίς

Επιτέθηκε στον άντρα της με μπαλτά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ