Πείραξαν τα ταξίμετρα και συνελήφθησαν – ΦΩΤΟ

Πειραγμένα ταξίμετρα από τους επαγγελματίες οδηγούς αποκάλυψε η έρευνα της Τροχαίας σε πολλά τουριστικά σημεία της Αθήνας. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα ΚΤΕΛ Κηφισού, στο σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη, στον  Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, στην Καλλιθέα και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθησαν 14 οδηγοί ταξί.

Συγκεκριμένα πέντε από αυτούς είχαν επέμβει σκόπιμα στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και με χρήση αντικειμένων προέβαιναν στην παρεμβολή της λειτουργίας αυτής. Τρεις είχαν φορητούς πομποδέκτες (cb) και ένας είχε συνδέσει καλώδιο στην εξωτερική κεραία του πομποδέκτη οχήματος, με την ενεργοποίηση των οποίων προκαλούσαν τη διακοπή λειτουργίας του ταξιμέτρου.

Τρείς είχαν θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το ταξίμετρο και δύο δεν είχαν ενεργοποιήσει την λειτουργία «έναρξη βάρδιας» του ταξιμέτρου. 

Οι συλληφθέντες, επιτύγχαναν την μη έκδοση αποδείξεων παραβιάζοντας τις υπάρχουσες φορολογικές διατάξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Δ.Ο.Υ., Γενική Δ-νση Ανάπτυξης/ Τμήμα Εμπορίου).

Διαβάστε επίσης.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Αθήνα – Επιτέθηκαν σε φύλακα της Χρυσής Αυγής

Πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ