Επεισόδιο μεταξύ Μηταράκη και διαδηλωτών – Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει η ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Χίου κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Νότης Μητάρακης ζήτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr ο Γιώργος Αμπαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα. Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια. Για στραγγαλισμό της δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής καταγγέλλοντας όλους όσους του αρνούνταν το λόγο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών ενώ ο Κ. Μηταράκης που τελικά πήρε το λόγο δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

 

ΝΔ: Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης

Για πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης του βουλευτή Χίου από “επαγγελματίες” συνδικαλιστές κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό. 

 “Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης του βουλευτή Χίου του κόμματος, κ. Νότη  Μηταράκη από «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, σε σημερινή εκδήλωση  διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την αύξηση του ΦΠΑ. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειές τους δεν εμπόδισαν τον κ. Μηταράκη να μιλήσει στους συγκεντρωμένους και τους Χιώτες να εκφράσουν με ομόφωνο ψήφισμα την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Τέτοιες αντιδημοκρατικές απόπειρες πέφτουν στο κενό” αναφέρει η ΝΔ. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ