Την Κέρι Κένεντι βράβευσε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Την Κέρι Κένεντι κόρη του αείμνηστου Αμερικανού πολιτικού Ρόμπερτ Κένεντι βράβευσε νωρίτερα σήμερα το πρωί το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Βαρδινογιάννη, αφού πρώτα καλωσόρισε στην Ελλάδα την Κέρι Κένεντι, αναφέρθηκε στο δραστήριο ανθρωπιστικό της έργο, την πολύχρονη φιλία τους ενώ την χαρακτήρισε ως μια “ακούραστη ακτιβίστρια ειρήνης”.

Στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης δίπλα στην Κέρι Κένεντι καθόταν και η μητέρα της, Ιθελ. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Βαρδινογιάννη, η Ίθελ Κένεντι “εμφύσησε τον δυναμισμό, τα οράματα και τα ιδανικά του Ρόμπερτ Κένεντι στα παιδιά της”.

Η Κέρι Κένεντι, στην ομιλία της, μίλησε μεταξύ άλλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τις απειλές της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση λέγοντας πως είναι “εξοργιστικό μια μητέρα να πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάρει φάρμακα για τους άρρωστους γονείς της ή φαγητό για τα παιδιά της”.

Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού στις σημερινές συναντήσεις του με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο εκδότης και διευθυντής της Realnews, Nίκος Χατζηνικολάου, που είχε τον ρόλο του συντονιστή, ευχαρίστησε ξεχωριστά την Κέρι Κένεντι για τα καλά της λόγια αυτή την κρίσιμη για τη χώρα ημέρα ευχόμενος να γίνουν πράξη. 

Μεταξύ των ομιλητών, ήταν και ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του την Κέρι Κένεντι ενώ ευχαρίστησε την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για “την πολιτιστική δικαιοσύνη” που έχει επιδείξει στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ