Ιερώνυμος για μετανάστες: Τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή

«Όλοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους του “δυτικού κόσμου”. Εμείς οι ίδιοι, με τις ενέργειές μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για τους μετανάστες, ενώ τόνισε ακόμα ότι «οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Αρχιεπίσκοπος, μίλησε για το θέμα σε συνάντησή που είχε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών τοπικών κοινοβουλίων, τη γενική γραμματεία της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME), και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστήριξε ακόμα ότι οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει «να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας».

Τέλος, υπογράμμισε πως «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους».

Τη σύμφωνη γνώμη του με τον Αρχιεπίσκοπο εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Volker Konig, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στα σύνορα της ΕΕ, εξαπλασιάστηκε από την αρχή του χρόνου και όλοι αυτοί βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία.

Από την πλευρά της και η γενική γραμματεία της CCME, είπε ότι πρέπει να μελετηθεί σε βάθος το πρόβλημα των μεταναστών και ότι η συνεργασία με το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ενισχυθεί.

Διαβάστε επίσης:

Η Ύπατη Αρμοστεία ενισχύει την παρουσία της στα ελληνικά νησιά

Μαρκάρουν με αριθμούς τους μετανάστες στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

Σε 24 ώρες διασώθηκαν περισσότεροι από 450 παράνομοι μετανάστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ