Διάσωση 263 μεταναστών τη νύχτα στην Κρήτη

Δύσκολες ώρες έζησαν αργά χθες τη νύχτα νότια της Κρήτης 263 μετανάστες το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βάζει νερά με αποτέλεσμα η ζωή τους να βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας ενημερώθηκε για το σήμα SOS που είχε εκπέμψει το πλαιάριο με τις 263 ψυχές στα νερά της θάλασσας και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών και τη μεταφορά τους στη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σταθμό το πλοιάριο των οικονομικών μεταναστών βούλιαξε σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων νότια της Παλαιόχωρας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως σε συνδρομή των λιμενικών αρχών στην επιχείρηση συμμετείχαν παραπλέοντα σκάφη. Οι 263 μεταφέρθηκαν με αλιευτικά και άλλα σκάφη στην Παλαιόχωρα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της καταμέτρησης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν μεταξύ τους υπάρχουν μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες και δεν γνωρίζουμε την εθνικότητά τους. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθούν στα Χανιά για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν στην Αθήνα.

Πηγή: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε 24 ώρες διασώθηκαν περισσότεροι από 450 παράνομοι μετανάστες

Μεσόγειος – Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες διασώθηκαν σε 48 ώρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ