Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται σήμερα Τρίτη οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά αντιδρώντας έτσι στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι  Φαρμακευτικοί Σύλλογοι  Αττικής και Πειραιά  με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών τους  Συμβουλίων , ανακοινώνουν  ότι τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά θα είναι αύριο  Τρίτη  11-12-2012 κλειστά, διότι οι φαρμακοποιοί κατέρχονται σε προειδοποιητική  24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, θα συγκεντρωθούν αύριο 11-12-2012, στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού κ.Λυκουρέντζου, δεν αναφέρουν τίποτα για τις καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν αναφέρουν τίποτα για το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος υπέγραψε , αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιήσει μη σεβόμενος τις δημόσιες δεσμεύσεις του, ως εκπρόσωπος της πολιτείας.

Αντιθέτως, κάνοντας το «μαύρο-άσπρο» απειλεί τους φαρμακοποιούς με πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου μας, χωρίς να λέει ότι αυτή είναι η βούληση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την φαρμακευτική αγορά, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Είναι λαλίστατος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τα φαρμακεία, λές και αυτό φταίει για την κατάντια που έχουν οδηγήσει την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. 

Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την οικονομική επιβίωση των φαρμακείων μας. Είναι άρρηκτα  συνδεδεμένος με τον αγώνα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού να αντισταθεί και να αποκρούσει τα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση την Χώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ