Η “ακριβή” κατάσβεση της φωτιάς στον Ασπρόπυργο και η σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής – ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, στις 17:00, στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του υπουργού, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, με αφορμή τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και την έκλυση τοξικών αερίων που έχουν κάνει ιδιαίτερα αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Αττική.

Επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πραγματοποίησε σήμερα και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία προχώρησε και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η περιφέρεια Αττικής, ωστόσο, εξέδωσε και ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως έχει συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, εξαντλώντας και υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της, έχοντας καταβάλει πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα.

Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έχει προβεί στη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ έχει ζητήσει τις απόψεις ειδικών επιστημόνων, γιατρών και περιβαλλοντολόγων, για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για περαιτέρω ενέργειες. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο την Πέμπτη, 11 Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, είπε πως η φωτιά θα συνεχίσει να σιγοκαίει για αρκετά εικοσιτετράωρα ακόμα, εξ αιτίας της καύσης πλαστικών.

 

 

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

 

Διαβάστε επίσης:

«Πνίγει» την Αττική η μυρωδιά του καμένου πλαστικού

Μέτρα για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο από την περιφέρεια

Κατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ