Είναι ο κύριος σεισμός; Δόνηση 5,2 Ρίχτερ ξύπνησε την Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:09 τα ξημερώματα 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, και ξύπνησε μνήμες 99’ καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες που έχασαν τον ύπνο τους, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα social media.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν αρκετά επιφανειακός.

Τσελέντης: Εύχομαι να είναι ο κύριος σεισμός

«Εύχομαι να είναι ο κύριος σεισμός, αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να είμαι σίγουρος. Θα περιμένω λίγο καιρό ακόμα», εκτίμησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, σε πρωινή εκπομπή του ANT1, αναφορικά με το σεισμό των 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα βόρεια της Χαλκίδας και ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Τέλος, ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε πως «η ομάδα ΒΑΝ είχε δώσει σήματα για μεγαλύτερο σεισμό εδώ και πολύ καιρό».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Λέκκας: Δεν υπάρχει κίνδυνος από το ρήγμα της Αταλάντης

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από το ρήγμα της Αταλάντης. Οι σεισμοί που γίνονται είναι από ρήγματα παρακείμενα στο ρήγμα της Αταλάντης, άρα κυμαινόμαστε σε τέτοιους σεισμούς 5R με 5,3R» εκτίμησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, σε πρωινή εκπομπή του Mega, αναφορικά με το σεισμό των 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα βόρεια της Χαλκίδας και ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Ακόμα, ο κ. Λέκκας είπε πως το εστιακό βάθος των 13χλμ «είναι μικρό βάθος, πράγμα που παίζει ρόλο στο να γίνει αισθητός στις παρακείμενες περιοχές».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Χαλκίδα – ΤΩΡΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ