Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη η τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό – ΒΙΝΤΕΟ

Ώρες αγωνίας βιώνει η οικογένεια της 36χρονης τουρίστριας, η οποία, την Παρασκευή το πρωί, χτυπήθηκε από κεραυνό, την ώρα που βρισκόταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η 36χρονη που υπέστη ανακοπή από το ισχυρό ηλεκτρικό σοκ, και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου στην Κρήτη, υπεβλήθη, χθες, σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό, προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα που έχει δημιουργηθεί στον εγκέφαλο αλλά και να πέσει η αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση που παρουσίαζε.

Οι θεράποντες γιατροί της άτυχης γυναίκας δεν θέλουν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με την πορεία της υγείας της, καθώς η κατάστασή της μπορεί να παραμένει σταθερή, αλλά είναι ακόμα πολύ κρίσιμη.

Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχεται το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο της τουρίστριας. Οι ζωτικές της λειτουργίες φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση, όμως το πλήρες μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο οργανισμός της γυναίκας, θα φανεί όταν “ξυπνήσει” από την καταστολή.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του ΠΑΓΝΗ,  δύο ακόμα άτομα. Πρόκειται για τη 42χρονη Ρωσίδα που νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική, με την κατάσταση της υγείας να είναι καλή, και έναν ακόμη Ρώσο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Τη στήριξή τους στους Ρώσους επισκέπτες, εξέφρασαν τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

 

Δείτε το βιντεο:

Πηγή: cretapost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Σταθερή η κατάσταση της τουρίστριας από την Κνωσό

Σε κρίσιμη κατάσταση η 36χρονη τουρίστρια από τον κεραυνό στην Κνωσό- ΒΙΝΤΕΟ

Κεραυνός τραυμάτισε τουρίστες στην Κνωσό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ