Καταγγελία στο enikos.gr για θέματα εκτός ύλης σε μάθημα των Πανελληνίων

Θέμα μείζονος σημασίας προέκυψε στις πανελλαδικές εξετάσεις στην τεχνολογική κατεύθυνση, στο μάθημα επιλογής της Ηλεκτρολογίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στο enikos.gr, το 4ο θέμα που έπαιρνε βαθμό 5 μονάδων ήταν εκτός ύλης. Επίσης υπήρχε και ένα υποερώτημα κάποιου άλλου ερωτήματος το οποίο ήταν και αυτό εκτός ύλης, με αποτέλεσμα 30 μονάδες στην κλίμακα των 100 να χάνονται. Η αντίδραση των γονιών ήταν άμεση και έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και στην επιτροπή εξετάσεων.

Μάλιστα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απεφάνθη ότι όντως το θέμα ήταν εκτός ύλης και έχει βγάλει και σχετικό δελτίο τύπου, όπως επίσης έχει αποφανθεί σχετικά και η Ένωση φροντηστηρίων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα είναι σοβαρό και αφορά πάνω από 150 παιδιά και τις οικογένειες τους που είναι σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων υποψηφίων, οι οποίοι εξετάστηκαν, για την εισαγωγή τους στις ίδιες σχολές, στο μάθημα «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» των οποίων όμως τα θέματα ήταν εντός ύλης.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες: Όλες οι Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ