Απήγαγαν και βασάνισαν με καρφιά Σύρο μετανάστη

Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα υπόθεση απαγωγής 29χρονου υπηκόου Συρίας, ο οποίος απήχθη το απόγευμα στις 22 Οκτωβρίου του 2014 στην περιοχή της Βούλας και κρατήθηκε παράνομα μέχρι την επόμενη ημέρα, οπότε και ελευθερώθηκε, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29 και 34 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος αλλοδαπός συνεργός τους. 

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2014, ο 29χρονος απαχθείς έφτασε παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τον αδερφό του, με σκοπό να φτάσει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην προσπάθειά τους αυτή ενημερώθηκαν ότι ο 29χρονος συλληφθείς, είχε τη δυνατότητα να τους προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους βρει κρησφύγετο μέχρι την αναχώρησή τους. 

Μετά από συνάντηση, συμφώνησαν να δοθεί ως αμοιβή 12.000 ευρώ. Τα χρήματα δόθηκαν σε αλλοδαπό, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μεταφοράς χρημάτων στο κέντρο της Αθήνας και είχε το ρόλο «εγγυητή χρημάτων». 

Στη συνέχεια ο απαχθείς φιλοξενήθηκε για δώδεκα ημέρες, σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Το απόγευμα της 22 Οκτωβρίου, οι απαγωγείς οδήγησαν τον 29χρονο σε κτίσμα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. 

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του, οι τρεις κατηγορούμενοι βασάνισαν με κτυπήματα με ξύλα, κοντάρι με καρφιά, μαχαίρι και εικονικό πνιγμό τον 29χρονο, να τους αποκαλύψει το μυστικό κωδικό που είχε λάβει από τον «εγγυητή» και αφορούσε στο ποσό των 12.000 ευρώ που θα λάμβαναν ως αμοιβή όταν ολοκληρώνονταν επιτυχώς το ταξίδι των δύο αδερφών. 

Μετά από αυτό, ο 29χρονος δράστης πήγε στο κατάστημα του «εγγυητή» και με τη χρήση του διαβατηρίου και της ταυτότητας του απαχθέντα, καθώς και με την τηλεφωνική «συγκατάθεσή» του, παρέλαβε το ποσό. 

Οι δράστες, μετά την παραλαβή των χρημάτων, αποχώρησαν από το κτίσμα χωρίς να ελευθερώσουν το θύμα. Λίγες ώρες αργότερα ο απαχθείς κατάφερε να λυθεί μόνος του και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου με τη βοήθεια του αδερφού του πήγε σε νοσοκομείο, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών. 

Διαβάστε επίσης.

Τον συνέλαβαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ