Θύματα διαδικτυακής αποπλάνησης τα κορίτσια

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι φυγές εφήβων από το σπίτι τους στη μνημονιακή Ελλάδα, με τα απολογιστικά στοιχεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το πρώτο τετράμηνο του 2015 να αναφέρουν 39 αιτήματα για αναζήτηση ανηλίκων, εκ των οποίων ποσοστό 74,5% αντιστοιχεί σε φυγή. Το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξεπερνά το 50% των εξαφανίσεων.

Στην πλειονότητά τους οι έφηβοι που το σκάνε από το σπίτι είναι κορίτσια (ποσοστό 72%) και όπως εξηγεί ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», κ. Κώστας Γιαννόπουλος πίσω από τη φυγή των κοριτσιών, εκτός από τα ενδο-οικογενειακά προβλήματα, κρύβεται και η εξάπλωση της διαδικτυακής αποπλάνησης που υφίστανται αυτά τα παιδιά καθώς συνομιλούν με άγνωστους ανθρώπους στο διαδίκτυο, οι οποίοι συχνά τα ξελογιάζουν ή τα παρασέρνουν.

Κατά το περσινό έτος, το «Χαμόγελο» δέχτηκε μέσω της ευρωπαϊκής γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά (116000) 111 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών εκ των οποίων ποσοστό 69% αφορούσε φυγές εφήβων. Συνολικά για το 2014 και το Α’ τετράμηνο του 2015 το «Χαμόγελο» δέχτηκε 150 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών, χειρίστηκε 118 περιπτώσεις και βρήκε τα 104 παιδιά. Για μια φυγή 12χρονου εφήβου, το «Χαμόγελο» έλαβε κλήση από την Αστυνομία ότι το παιδί το έσκασε μαζί με 100 ευρώ και πως αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε εκδηλώσει την πρόθεση να ζήσει με τους παππούδες του.

Η μητέρα του ανακάλυψε ότι ο γιος της «έμπαινε» τακτικά στην ιστοσελίδα των υπεραστικών λεωφορείων και ειδοποιήθηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Τελικά το παιδί βρέθηκε ασφαλές στο επαρχιακό σπίτι των παππούδων του. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε πέρσι 369 εξαφανίσεις ανηλίκων και βρήκε 325 παιδιά, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2015 διαχειρίστηκε 126 εξαφανίσεις και βρήκε 91 παιδιά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Μετά από 88 χρόνια έκλεισε το “Πεντελικόν”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ