Στρατιωτικός έκλεβε πετρέλαιο από μονάδες

Μέλος σπείρας που εμπλέκεται σε κλοπές πετρελαίου από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού φέρεται πως είναι Υπαξιωματικός του στρατού. Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 41χρονος στρατιωτικός. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο Υπαξιωματικός υποδείκνυε  στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης τις ακριβείς τοποθεσίες των φρεατίων από τις οποίες διέρχονταν οι αγωγοί. 

Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα μέλη πήγαιναν στα συγκεκριμένα σημεία, όπου χρησιμοποιώντας βυτιοφόρο, ενός 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, αντλούσαν πετρέλαιο. 

Σε διάστημα δύο ετών, 2013-2014, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν πέντε κλοπές υγρών καυσίμων και επτά απόπειρες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. 

Συνολικά αφαίρεσαν 294.762 λίτρα πετρελαίου, συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 166.729,81 ευρώ. 

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Παράβασης καθήκοντος» και παράβασης του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα». 

Διαβάστε επίσης.

Νέα προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με το τρίχρονο αγοράκι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ