Ραγκούσης: Με “αυτοκτονικό ιδεασμό” η Βίκυ

Της Άννας Κανδύλη

Με την ολοκλήρωση των δύο καταθέσεων, το λόγο έλαβε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους υποβολής του αιτήματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: “Είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 μέρες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού”.

Ο κ. Ραγκούσης στην αγόρευση του είπε μεταξύ άλλων: “Έχουμε αυτοκτονικό ιδεασμό, έχουμε ένα παιδί που δεν μπορούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας” υποστήριξε και εξήγησε ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ακόμα όπως είπε και σε κατ’οίκον και χρήση “βραχιολιού”.

Πρόσθεσε δε, ότι μετά την παράδοση της Βίκυς Σταμάτη στις αρχές, στις 3 Απριλίου ο γιατρός που εξέτασε την κατηγορούμενη σύζυγος Τσοχατζόπουλου, διαπίστωσε ότι εκείνη βρισκόταν σε καλή επικοινωνιακή κατάσταση, οι απαντήσεις της να είναι ικανοποιητικές και κατ’επέκταση μπορεί  η θεραπεία της να γίνεται εξωνοσοκομειακά.

“Δεν θέλουμε να διασκεδάσουμε ή να κάνουμε γνωριμίες. Μόνο να μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε το παιδί μας στο σχολείο και το μεσημέρι να το παραλαμβάνουμε” είπε ο Φρ. Ραγκούσης και συνέχισε: “Δώστε μας μία διέξοδο να δει το παιδί τη μάνα. Νιώθω μια απογοήτευση. Οι δικαστές που απορρίπτουν, είναι πάνω απ’όλα άνθρωποι. Νιώθω ανεπαρκής που δεν μπορώ να μεταφέρω την αγωνία και το σπαραγμό αυτής της γυναίκας. Εμείς ζήσαμε μια ζωή που μας προσέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος”. 

Διαβάστε επίσης

Νέο αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Η Βάσω Παπανδρέου στη δίκη του Άκη: Χωρούσε δωροδοκία στις συμβάσεις

Η Βάσω Παπανδρέου καταθέτει για τις “χρυσές” μίζες και τον Τσοχατζόπουλο. Ακολουθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ