Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στον «δρόμο της κατάρρευσης, που το έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, των εισοδηματικών περικοπών των εργαζομένων, της διάλυσης των δημόσιων δομών κοινωνικής στήριξης». Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για «οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων, τραγική υποστελέχωση, σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων, για διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων που συνεχίζουν την πολιτική της σκόπιμης παράλυσης της διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, αναιρώντας τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

«Η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προτάξει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού, την επιβίωση του ΕΣΥ και τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, απέναντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων» υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ.

 Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

«Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το ΕΣΥ απαξιώνεται – συρρικνώνεται – ιδιωτικοποιείται. Με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων και η κατάσταση οδηγείται σε μη διαχειρίσιμο» επισημαίνει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σωματεία εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «ΚΑΤ» και Κέντρο Βρεφών Μητέρα

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι πρόεδροι των Σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» Σιώρας Ηλίας και «ΚΑΤ» Πάκου Παρασκευή, και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα Παπαδογιαννάκη Αναστασία, την κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι «τα οξυμένα προβλήματα δεν δίνουν πίστωση χρόνου στον υπουργό», με τον Ηλία Σιώρα να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν είδαμε στα νοσοκομεία τόσο λίγο προσωπικό, ποτέ δεν είδαμε τόσο επικίνδυνα χαμηλά τα οικονομικά των νοσοκομείων και ποτέ δεν είδαμε τόσο πολύ κόσμο να προσέρχεται στα νοσοκομεία».

Πέντε μήνες από το ΚΑΤ λείπει βαμβάκι, το α’ τετράμηνο θα έπρεπε να αποδοθούν στο νοσοκομείο 16 εκατ. και αποδόθηκαν 2 εκατ, με πάγιες δαπάνες 3,2 εκατ. ευρώ. Η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο, σύμφωνα με την κ. Πάκου, με το τμήμα των ακτινολόγων να λειτουργεί με 50% λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, τρεις αίθουσες χειρουργείων να είναι κλειστές, ενώ μόνο στους εργαζομένους στα χειρουργεία οφείλονται 627 ρεπό. 

Διαβάστε επίσης

«Παραλύουν» τα νοσοκομεία την Τετάρτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ