Επίθεση Καλαφάτη στον Μπουτάρη

Επίθεση στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το 4ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, Thessaloniki Pride, και τα ταμειακά διαθέσιμα.

Ο κ.Καλαφάτης με την ευκαιρία της αυριανής Ημέρας Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε πως “353.000 ψυχές αδελφών μας χάθηκαν, όταν οι Νεότουρκοι έδειξαν το πιο φρικαλέο τους πρόσωπο. Στη σημαντική αυτή ημέρα υπάρχει εκκωφαντική απουσία, εκκωφαντική  αφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης, γι αυτό το ζήτημα”.

Πρότεινε να δημιουργηθεί Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού είτε στο Παλιό Κυβερνείο στην Αρετσού, είτε στο παραδοσιακό κτίριο της Αναγεννήσεως.

Για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που έχει προγραμματιστεί για τις 19 – 20 Ιουνίου ο κ.Καλαφάτης είπε: “Επειδή όλοι κινούμαστε στην αγορά, στον κόσμο, στα πεζοδρόμια, νιώθω ότι αυτοί οι άνθρωποι με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση προσβάλλονται περισσότερο. Στοχοποιούνται”.

Τέλος, για τα ταμειακά διαθέσιμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υποστήριξε: “Θα θέλαμε υπεύθυνη τοποθέτηση πότε, ποιο ποσό και σε ποια αρχή έχει καταθέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα”, συμπληρώνοντας πως “ο κ.Μπουτάρης έσπευσε πρώτος από όλους να παίξει τον πρώτο καλό μαθητή, μαζί με την κ.Δούρου”.

 

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Εγώ και ο Μπουτάρης είμαστε… αναρχικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ