Εισαγγελική παρέμβαση για την εισβολή στο Αριστοτέλειο – ΦΩΤΟ

Σε διαγνωστικές εξετάσεις υποβάλλονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 21 και 28 ετών, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που προκάλεσε νωρίτερα στους χώρους του ΑΠΘ ομάδα 30-40 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι και οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις.

Και στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου οι γιατροί να κρίνουν αν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Οι τραυματίες δήλωσαν στο ιατρικό προσωπικό ότι τα αντικείμενα με τα οποία χτυπήθηκαν ήταν ένα κράνος και πλακάτ.

Για τα επεισόδια στους χώρους του ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, αφότου ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων προκάλεσαν τα επεισόδια.

Οι μαρτυρίες φοιτητών από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις κάνουν λόγο για εισβολή 30-40 ατόμων, τα οποία είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, σε διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ.

Τα μεγαλύτερης έντασης επεισόδια και τραυματισμοί -εκτός από τους δύο τραυματίες που πήγαν στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με μαρτυρίες την πτώση μίας κοπέλας που έπεσε και έσπασε κάποια δόντια της- σημειώθηκαν στη Γεωπονική Σχολή και μικρότερης έντασης στο Οικονομικό, στη Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο, όπου υπήρξαν και καταγγελίες για κλοπή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα τραπεζάκια παράταξης.

“Μόνος στόχος τους ήταν η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πετούσαν κράνη, ξύλα, καδρόνια, κολονάκια από πεζοδρόμια και χτύπησαν κάποια παιδιά πολύ άσχημα, χειρότερα ένα παιδί από το Τμήμα Δασολογίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Γεωπονίας, που ήταν παρών στη διάρκεια των επεισοδίων.

Από την πλευρά της “Αριστερής Ενότητας” φοιτήτρια του ίδιου Τμήματος, δήλωσε ότι “είδα τα παιδιά από τη ΔΑΠ να τρέχουν μέσα, καθώς μαυροφορεμένοι όρμηξαν πάνω τους φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα”. “Έναν φοιτητή της παράταξης της ΔΑΠ από το Τμήμα Δασολογίας τον έβαλαν στη γωνία, τον κρατούσαν από τα χέρια και τον χτυπούσαν. Πάγωσα, προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, είναι φρικαλέα η εικόνα να βλέπεις έναν άνθρωπο να τον χτυπάνε τόσο άγρια. Μία κοπέλα της έβαλαν τρικλοποδιά χτύπησε τα δόντια της. Παιδιά από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες”, ανέφερε.

Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας ανέφερε, ότι “είναι ξεκάθαρο πως οι κουκουλοφόροι ήλθαν με σκοπό τη βία”. “Δεν αντιπροσωπεύει αυτό που έγινε τους αγώνες που πρέπει να κάνουν οι φοιτητές σήμερα, είναι προβοκατόρικο δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, γι’ αυτό πρέπει να απομονώσουν οι φοιτητές αυτά τα στοιχεία, να τα απορρίψουν”, πρόσθεσε, ενώ όσον αφορά την εκλογική διαδικασία στο Τμήμα διευκρίνισε ότι “συνεχίστηκε, γιατί δεν ανέβηκαν πάνω να πειράξουν τις κάλπες, αν και η συμμετοχή των φοιτητών επηρεάστηκε πολύ από τα επεισόδια”.

Τα επεισόδια καταδίκασε και η παράταξη της ΕΑΑΚ, ενώ εκπρόσωπός της από το Τμήμα δήλωσε ότι “καταδικάζουμε την ενέργεια, θεωρούμε ότι τέτοια επεισόδια δε συνάδουν με το φοιτητικό κίνημα, το υποβαθμίζουν, δεν αποτελούν λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και τρόμου στους φοιτητές”.

Διαβάστε επίσης:

Το ΑΠΘ μετά την επιδρομή των κουκουλοφόρων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ