10 τροφές κατά της κυτταρίτιδας!

10 τροφές κατά της κυτταρίτιδας!

 

Η κυτταρίτιδα είναι ο εφιάλτης κάθε γυναίκας! Ανεξάρτητα την ηλικία ή το βάρος η κυτταρίτιδα είναι παρούσα. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της συγκεκριμένης περιοχής.

1. Νερό: Παρόλο που τεχνικά δεν αποτελεί τροφή, το νερό έχει την πιο σημαντική επίδραση στην μείωση της κυτταρίτιδας. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να έχετε υγιές δέρμα, το οποίο επηρεάζει και την κυτταρίτιδα. Τα λιποκύτταρα είναι πιο εμφανή κάτω από ένα αφυδατωμένο δέρμα, οπότε η κατανάλωση νερού καθ” ολη τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιώσει την εμφάνιση των προβληματικών περιοχών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως καρπούζι, σταφύλια, ντομάτες, αγγούρια θα σας βοηθήσουν επίσης.

2. Απαραίτητα λιπαρά οξέα: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν τις προβληματικές περιοχές. Σολωμός, σαρδέλες, ελιές και καρύδια είναι εξαιρετικές πηγές.

3. Ακόρεστα λίπη: Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία της επιδερμίδας. Επιλέγοντας τροφές με τέτοιου είδους λίπη θα βελτιώσει το δέρμα σας και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Επιλέξτε αβοκάντο, ελαιόλαδο, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο nowdoctor.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ