Ιδιωτικοποιήσεις- Η πρώτη απεργία στα λιμάνια με τη νέα κυβέρνηση

Σε απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κατεβαίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, διαμαρτυρόμενοι για την «ασαφή» θέση της κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ.

Προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 7 Μαΐου και σε συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 το πρωί και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Επίσης την Τρίτη 5/5/2015 στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πώλησης των λιμανιών και για τις επόμενες δράσεις των εργαζομένων.

Είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στη νέα κυβέρνηση που αποφασίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, παρά τη δέσμευσή της στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (τρόικα) υπαναχωρεί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των λιμανιών».

Δείτε επίσης:

Η κυβέρνηση ψάχνει συμβιβασμούς στις ιδιωτικοποιήσεις

Στίγκλιτς: Τι είπε για Βαρουφάκη – Σόιμπλε και Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ