Ποινή φυλάκισης σε… νεκρό

Καταδικαστική απόφαση για έναν 46χρονο άντρα εξέδωσε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως έχει… φύγει από τη ζώη!

Σημειώνεται ότι αν και ο συνήγορός του ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πέθανε, η δίκη προχώρησε κανονικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακεδονία”, ο εκλιπών, ο οποίος ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, βρέθηκε στο εδώλιο πριν από έναν χρόνο κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει τότε πολλές αντιδράσεις καθώς ο άντρας βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και τρεφόταν από συσσίτια. Στο πλευρό του στάθηκαν κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού. Τελικά ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες. 

Ο συνήγορός του, που τον είχε εκπροσωπήσει και τις άλλες δύο φορές, ενημέρωσε από το πρωί το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και επιχειρεί να βρει, για να προσκομίσει στις δικαστικές αρχές, το πιστοποιητικό θανάτου. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στην επόμενη δικάσιμο, που θα οριζόταν, να προσκομιστεί το πιστοποιητικό και να κλείσει η δικογραφία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και καταδίκασε ερήμην το νεκρό κατηγορούμενο, επιβάλλοντας μάλιστα σε βάρος του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή! 

Η περιπέτεια της οικογένειας

Η σύζυγός του 46χρονου όντας επίσης άνεργη είχε αναγκαστεί -με τη συναίνεσή του- να μεταναστεύσει στη Γερμανία και ο ίδιος έμεινε μόνος του με τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Λόγω της ανάγκης να βρίσκει περιστασιακές δουλειές άφηνε ορισμένες φορές τα παιδιά μόνα τους, κάτι το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών και τα παιδιά φιλοξενούνται σε ίδρυμα.

Πριν από λίγο καιρό η γυναίκα του επέστρεψε από τη Γερμανία και άρχισαν οι προσπάθειες επανασύνδεσης της οικογένειας. «Νοίκιασαν ένα σπίτι στους Νέους Επιβάτες, η κοπέλα είχε κάποια χρήματα από τη δουλειά, αγόρασαν έπιπλα και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους και να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι, όμως ένα πρωί πριν από δύο εβδομάδες ο άνθρωπος δεν ξύπνησε», περιέγραψε στην εφημερίδα «Μακεδονία» κάτοικος των Νέων Επιβατών, που εξεπλάγη, όταν πληροφορήθηκε ότι ο 46χρονος καταδικάστηκε, ενώ είναι νεκρός.

Ακόμη όμως και μετά το θάνατό του τα προβλήματα δεν σταμάτησαν. Παρότι συγγενείς του από την Πέλλα ανέλαβαν να μεταφερθεί η σορός στον τόπο καταγωγής του, για να ταφεί, η αναγκαιότητα προσωρινής μεταφοράς στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροτομής οδήγησε τη σύζυγο σε άλλο οικονομικό αδιέξοδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι υπηρεσίες του δήμου, που χορήγησαν δωρεάν αυτοκίνητο για τη μεταφορά της σορού και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Διαβάστε επίσης

Έξαλλος πολίτης “έσπασε” τα γραφεία του ΙΚΑ – ΦΩΤΟ

Ουρές από τα ξημερώματα στις τράπεζες για τη σύνταξη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ