Σπορά μετά αδείας… Ολλανδού

Σύμφωνα με ένα email, τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική Εταιρεία Παραγωγής, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου, θα πρέπει πρώτα να αγοράσει τον σπόρο από τους Ολλανδούς και φυσικά να πάρει και την άδειά τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πάνω στο καρτελάκι γράφει χαρακτηριστικά “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ”.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) κ. Γιάννης Μίχας,  απάντησε σχετικά με το θέμα:  “αυτό που βλέπω στο email θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κινδυνολογία,  ξεκίνησε από τις πατάτες της Αιγύπτου προκειμένου να είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο πληρούν τις προδιαγραφές. Εκεί το έχω ξαναδεί”.

Και συνέχισε λέγοντας “Πάντως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΦΕΤ αλλά υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Τώρα, σχετικά με την λέξη  απαγόρευση που υπάρχει στο καρτελάκι, ο κ. Μίχας είπε “πολύ σωστά υπάρχει στο καρτελάκι, καθώς ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Εμείς ελέγχουμε αυτό που πωλείται αν πληρεί τις προϋποθέσεις και είναι κατάλληλο για τη δημόσια υγεία”.

Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αναμένουμε και την απάντηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…   Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ