Καταγγελία των επιτυχόντων Αστυφυλάκων στο enikos.gr

Τη δυνατότητα εισαγωγής τους σε κάποιο ΑΕΙΤΕΙ της επιλογής τους με τη διαδικασία του 10% μέχρι να εισαχθούν στην Σχολή Αστυφυλάκων ζητούν οι επιτυχόντες το 2014, μέσω του enikos.gr

Οι επιτυχόντες της Σχολής καταγγέλλουν στο enikos.gr ότι «το ζήτημα της δίχρονης αναμονής όσον αφορά την εισαγωγή μας στη σχολή εξακολουθεί να ταλανίζει αρκετούς από εμάς και τις οικογένειες μας» και ζητούν από την Πολιτεία να μην τους αφήσει σε “απραγία ακόμη ένα έτος”.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία:

“Μην μας αφήνετε στην αδράνεια..

Το ζήτημα της δίχρονης αναμονής όσον αφορά την εισαγωγή μας στη σχολή εξακολουθεί να ταλανίζει αρκετούς από εμάς και τις οικογένειες μας.

(Σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4278/2014 ( ΦΕΚ 157 τ. Α΄) κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. )

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για καιρό αδράνειας και αντιπαραγωγικότητας.

Ωστόσο, θεωρούμε πως υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά την εν λόγω καθυστέρημενη εισαγωγή μας. Εν ολίγοις αιτούμαστε να χρησιμοποιήσουμε το 10% ώστε να εισαχθούμε στην εκάστοτε σχολή ΑΕΙ – ΤΕΙ της επιλογής μας και εν συνεχεία να αναστείλουμε την φοίτηση μας με αφορμή την εισαγωγή μας στην Σχολή της Αστυνομίας. Ολοκληρώνοντας τον υπερδιετή κύκλο σπουδών της Σχολής Αστυφυλάκων, θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την φοίτηση και εν τέλει να αποκτήσουμε και το αντίστοιχο πτυχίο από τη επιλεγόμενη σχολή.

Είναι γεγονός πως η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την συμμετοχή μας στις εξεταστικές περιόδους μόνο ζημιογόνα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πρόκειται για μια επένδυση στη γνώση. Το Σώμα έχει ανάγκη μορφωμένους αστυνομικούς.

Οι Αστυνομικοί στην πλειονότητά τους είναι νέοι και επιθυμούν να σπουδάσουν και να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο. Άλλωστε η ακαδημαϊκή εκπαίδευση δεν είναι στείρα γνώση αλλά βοηθά στην γενικότερη παιδεία του ατόμου και έχει αντίκτυπο τόσο στην προσωπικότητά του όσο και στον επαγγελματικό του βίο.Ο παραγωγικός και προσαρμοστικός Αστυνομικός, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι μορφωμένος.

Μην μας αφήνετε σε απραγία ακόμη ένα έτος.

Με εκτίμηση,

Επιτυχόντες Αστυφυλάκων 2014″.

 

Διαβάστε επίσης:

Αφέθηκε ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας – ΤΩΡΑ

 Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζητούν οι δάσκαλοι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ