Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις τον Μάιο

Βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς θα είναι η πορεία των αφίξεων στη χώρα μας κατά τον μήνα Μάιο, που μαζί με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα βάλουν τη σφραγίδα για τις συνολικές αφίξεις το 2015 στην Ελλάδα, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κρατήσεις για τον μήνα Μάιο στην Κρήτη, το νησί με τις περισσότερες αφίξεις πανελλαδικά, κινούνται με πτώση 10%, γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους. Οι μεγαλύτερες απώλειες για το νησί, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης, προέρχονται από την αγορά της Ρωσίας, με τις προβλεπόμενες αφίξεις να κινούνται με πτώση έως και 60%, σε σχέση με πέρυσι.

Ο προβληματισμός των επαγγελματιών του κλάδου στο νησί, όπως σημειώθηκε, εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι απώλειες από τη ρωσική αγορά δεν “ισοφαρίστηκαν” μέχρι στιγμής από κρατήσεις τουριστών από την παραδοσιακή “δεξαμενή αγορών” για το νησί (Γερμανία, Σκανδιναβία κλπ).

Με τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η πορεία της τουριστικής κίνησης συνολικά, για το 2015, στην περιοχή της Κρήτης, εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, επισημαίνει, ότι ο τουριστικός κόσμος της Κρήτης περιμένει με αγωνία την εξέλιξη των κρατήσεων τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΞΕΕ, ξενοδόχος στη Ρόδο, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, είχε επισημαίνει, ότι ο Μάιος στο νησί των Ιπποτών θα κλείσει με πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για το συνολικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η Ελλάδα φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στην Κρήτη

Δουλειά για 42.000 ανέργους από τον Μάιο

Νέα τραγωδία στη Ρόδο με σκάφος που προσάραξε σε ακτή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ