Τραγωδία χωρίς τέλος για τους μετανάστες στο Αιγαίο

Δεν έχει τέλος το δράμα των μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με βάρκες και πλοία καθώς μετά το ναυάγιο στην Ρόδο και τους 42 μετανάστες που διασώθηκαν στη Λέσβο ένα ακόμη θρίλερ με σκάφος που μεταφέρει μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη στο Φαρμακονήσι.

Για το ναυάγιο στην Ρόδο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί 4 ετών, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα οι δύο Σύριοι δουλέμποροι ενώ σοκ προκαλούν οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από άνδρες του λιμενικού.

(Πηγή φωτογραφιών: rodosreport.gr)

Μερικές ώρες αργότερα, το λιμενικό διέσωσε 42 ακόμη μετανάστες την ώρα που έπλεαν σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λέσβου.

Σήμερα, μια ακόμη λέμβος που μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου από πλοίο του πολεμικού ναυτικού ενώ στην περιοχή επιχειρεί περιπολικό του λιμενικού για τη διάσωσή τους.

Εν τω μεταξύ, συγκίνηση προκαλεί η ιστορία της 33χρονης γυναίκας από το Καμερούν, που τα ξημερώματα της Κυριακής γέννησε δίδυμα εν πλω για το Αγαθονήσι και διασώθηκε από σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας. Τόσο η ίδια όσο και τα δύο μωρά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ για τα αποθεματικά

Στον εισαγγελέα Ρόδου οι δύο δουλέμποροι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ