Ο Ροβινσώνας Κρούσος των νοτίων προαστίων – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος των νοτίων προαστίων» τιτλοφορείται το βίντεο – συνέντευξη του Σταύρου, ενός ανθρώπου που ενεπλάκη σε τροχαίο, έμεινε κατάκοιτος στο κρεβάτι για 9 μήνες, λόγω σοβαρού τραυματισμού στην σπονδυλική στήλη, με μόνη συντροφιά τα σκυλιά του.

«Ο Σταύρος ζει μόνος σε μία παραλία των νοτίων προαστίων με τα σκυλιά του… Πως από επιχειρηματίας κατέληξε να είναι άστεγος; Ένας άνθρωπος που μπορεί να μας διδάξει πολλά… Αν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στο indiegogo».

Με αυτές τις λίγες γραμμές παρουσιάζει το βίντεο τον 63χρονο Σταύρο, η ιστορία του οποίου συγκίνησε μία μικρή μερίδα ανθρώπων και προσπαθούν, μέσω της ιστοσελίδας indiegogo, να μαζέψουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να τον βοηθήσουν να ορθοποδήσει οικονομικά.

Ο Σταύρος περιγράφει μπροστά στην κάμερα την προσωπική του οδύσσεια, δείχνοντας παράλληλα το «σπίτι» του, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.

Σήμερα ο 63χρονος Σταύρος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως ο ίδιος λέει, θέλει να δουλέψει και να μην εξαρτάται από τη βοήθεια των άλλων. Θέλει να είναι ανεξάρτητος.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του δεν λειτουργεί.

Στην καμπάνια αλληλεγγύης που υπάρχει στο indiegogo, μπορεί κανείς να συνεισφέρει χρηματικό ποσό για την αρωγή του 63χρονου Σταύρου.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, μπορεί να κοινοποιήσει την καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε το θέμα να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια.

Διαβάστε επίσης:

Ο εφιάλτης της Λαμπεντούζα – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ