Στα «χέρια» των αρχών οι δουλέμποροι της Γαύδου

Στα «χέρια» των αρχών βρίσκονται από χθες οι δουλέμποροι των 157 «ψυχών» που έφτασαν την Μεγάλη Πέμπτη στα παράλια της Γαύδου. Οι δουλέμποροι είχαν υποσχεθεί μία όμορφη ζωή στους μετανάστες στην Ιταλία όπου είχαν δεσμευθεί ότι θα τους πήγαιναν. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φαντάζονταν καθώς το πλοιάριό τους μαζί με τους μετανάστες «ξεβράστηκε» στη Γαύδο.

Οι αστυνομικές αρχές του τόπου καταμέτρησαν τους μετανάστες και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 157 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και οι έξι δουλέμποροι – με καταγωγή από την Αίγυπτο – οι οποίοι συνελήφθησαν από τους άνδρες της αστυνομίας και κρατούνται στο Τμήμα.

 

 Στα Χανιά οι μετανάστες

Στα Χανιά αναμένεται να μεταφερθούν οι μετανάστες που φιλοξενούνται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 157 μετανάστες – ανάμεσά τους και οι έξι δουλέμποροι – θα μεταφερθούν με το πλοίο «Σαμαριά» στα νότια του νομού Χανίων κι έπειτα θα οδηγηθούν στην πρωτεύουσα του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 40 περίπου παιδιά που βρέθηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και είναι ασυνόδευτα θα φιλοξενηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση των Χανίων μέχρι ο Εισαγγελέας ν’ αποφασίσει το μέλλον τους. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από τις αρχές του τόπου για να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα στους μετανάστες προκειμένου εκείνοι να μπορούν να φύγουν από την χώρα.

Το αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν, σήμερα (11.04.2015) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, έξι αλλοδαποί υπήκοοι Αιγύπτου, για διευκόλυνση 151 αλλοδαπών μεταναστών.

Ειδικότερα, προχθές (09.04.2015) εντοπίστηκαν εκατόν πενήντα επτά (157) αλλοδαποί υπήκοοι Σουδάν, Σομαλίας, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ και Ερυθραίας (κατά δήλωση τους), στη Νήσο Γαύδο Χανίων, οι οποίοι όπως προέκυψε έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλλάσης από το Λιμάνι της Λιβύης, με προορισμό την Ιταλία. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΠΗΓΗ: Cretapost News

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: kriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Στα Χανιά μεταφέρονται οι 157 μετανάστες της Γαύδου-ΒΙΝΤΕΟ

Δραματικές καταστάσεις στην Γαύδο- ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ