Κορυφώνεται η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το Πάσχα

Η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική εξελίσσεται -μέχρι αυτήν την ώρα- ομαλά, ενώ ο καιρός φαίνεται ότι είναι σύμμαχος των εκδρομέων, καθώς από νωρίς επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο –σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα- και αναμένεται, κατά τόπους, να φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Αυτήν την ώρα, τροχονόμοι διανέμουν σε οδηγούς που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων (ΠΑΘΕ) και της Ανάληψης (Εγνατία Οδός) ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ. Τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Στο μεταξύ, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, καθώς πολλοί οικονομικοί μετανάστες, αλβανικής καταγωγής, μεταβαίνουν στην πατρίδα τους, εκμεταλλευόμενοι το ελληνικό Πάσχα. Πάντως, όπως σημειώνουν υπάλληλοι του Τελωνείου η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια της Ελευσίνας – ΦΩΤΟ – ΤΩΡΑ

Κόκκινα αυγά μοίρασε η τροχαία στους οδηγούς της Κοζάνης – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ