Έξοδος με κακοκαιρία. Κανονικά τα δρομολόγια από τον Πειραιά

Με κακοκαιρία διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τα δρομολόγια στο λιμάνι του Πειραιά να εκτελούνται κανονικά.

Μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα είναι σε ισχύ και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ανάλογα μέτρα έχει λάβει στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης και η Τροχαία Πειραιά, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων η οποία λόγω των έργων του μετρό, αλλά και της εξόδου των εκδρομέων από το λιμάνι είναι αυξημένη.

Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται μέχρι στιγμής κανονικά. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ οι άνεμοι από το μεσημέρι ενισχύονται και θα φθάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Πάντως, το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά, το δρομολόγιο του ταχύπλοου sea zet για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Θήρα λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Χθες, Μεγάλη Τετάρτη, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892, πέρυσι, Μεγάλη Τετάρτη.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 9 δρομολόγια πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330, πέρυσι 16/04/2014.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 17, το Μεγάλο Σάββατο 8 και την Κυριακή του Πάσχα 4.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 10, το Μεγάλο Σάββατο 6 και την Κυριακή του Πάσχα ένα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 δρομολόγια, 5 τη Μεγάλη Παρασκευή και 4 το Μεγάλο Σάββατο. Για την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμός.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Πως θα φτιάξετε κοκορέτσι σε 5 λεπτά – ΒΙΝΤΕΟ

Πασχαλινές ιδέες για τα παιδιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ