Αρνείται να αποφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Της Άννας Κανδύλη

Αρνείται να αποφυλακιστεί η Αθήνα Τσάκαλου παρά την αντίθετη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου χθες το οποίο άναψε το πράσινο φως για να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Η 60χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που φιλοξενούσε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την Αγγελική Σπυροπούλου, αρνείται να καταβάλλει την εγγύηση λέγοντας ότι δεν βγαίνει από τις φυλακές αν δεν αποφυλακιστεί και η 25χρονη σύντροφος του γιου της Γεράσιμου, ο οποίος είναι καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σήμερα οι συνήγοροι της 25χρονης κατέθεσαν στον ανακριτή νέα αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης μετά το όχι του συμβουλίου να την αφήσει ελεύθερη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε αυτή:

“Σε κανένα σημείο δεν προκύπτει άλλου είδους σχέση ή συνεργασία με τα υπόλοιπα άτομα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε βέβαια κάποια παράνομη συμπεριφορά μου. Αντιθέτως συγκατηγορούμενοί μου είναι ο σύντροφός μου Γεράσιμος Τσάκαλος με τον οποίο έχω υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και ο αδελφός του Χρήστος με τους οποίους εντάχθηκα στην ίδια οργάνωση κατά το κατηγορητήριο. Η ίδια στην απολογία μου ενώπιόν σας ανέφερα ακριβώς τον τρόπο που γνώρισα τον σύντροφό μου ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όποτε είχε επισκεπτήριο τον επισκεπτόμουν στην φυλακή και ουδέποτε είχα ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες ούτε ο σύντροφός μου μου ζήτησε κάποια συνδρομή, αφού σίγουρα δεν θα ήθελε να με εμπλέξει σε κάτι που θα διακινδύνευε την ζωή ή την ελευθερία μου.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ογκωδέστατη δικογραφία που να δείχνει έστω με την μορφή των ενδείξεων συμμετοχή μου στην οργάνωση που είναι μέλος ο σύντροφός μου”.

Διαβάστε επίσης

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ