Τι απαντά ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα πυρά Καμίνη – Μπουτάρη

Απαντητική επιστολή στην ανοιχτή επιστολή των Αθήνας, Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την υπόθεση του δημάρχου Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εκφράζω την πλέον βαθιά και κατηγορηματική καταδίκη της απαράδεκτης επέμβασης σας στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, μέσω της ανοιχτής επιστολής σας της περασμένης 12ης Μαρτίου 2015, προς τις βενεζουελάνικες αρχές» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φερνάντες. Εκφράζει μάλιστα τη λύπη του διότι οι κκ Καμίνης και Μπουτάρης υπήρξαν «ένα ακόμα θύμα του τρομερού μιντιακού πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τότε που ο λαός μας δημοκρατικά αποφάσισε να διανύσει έναν δρόμο ανεξάρτητο, ελεύθερο και κυρίαρχο, και να επιλέξει την οδό του σοσιαλισμού».

Ο κ. Φερνάντες σημειώνει ότι ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα «κατηγορείται για συμμετοχή σε απόπειρα πραξικοπήματος που αποσκοπούσε στην ανατροπή της νόμιμης και δημοκρατικής Κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο Μόρος μέσω εναέριου βομβαρδισμού του Προεδρικού Μεγάρου και διάφορων στόχων στην πόλη του Καράκας» ενώ «έχει στον πολιτικό του βίο ένα σύνολο περισσότερων από επτά δικαστικές κατηγορίες εις βάρος του, ανάμεσα στις οποίες δύο για εγκλήματα εναντίον πολιτών, μια για εμπλοκή στο θάνατο περισσότερων από 200 κρατουμένων στις φυλακές της Κάτια, δύο για περιπτώσεις διαφθοράς και μια κατηγορία για πολιτική δίωξη, που συνδέεται με την απόλυση 2.252 εργαζομένων του Δήμου του».

Υπό αυτή την έννοια, προσθέτει ο κ. Φερνάντες, «αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, Κύριοι Δήμαρχοι, σε ποια χώρα στον κόσμο, η κατοχή ενός συγκεκριμένου δημοσίου αξιώματος ή οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις μπορούν να παράσχουν ασυλία για τη διάπραξη εγκλημάτων ή αποπειρών εναντίον της ειρήνης της Δημοκρατίας», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω στους ΟΤΑ οι δημοτικοί αστυνομικοί

Ο Μπουτάρης για τον Άνθιμο και την απεξάρτηση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ