Μεξικανοί άνοιγαν αυτοκίνητα στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

Από το Μεξικό στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκαν 4 Μεξικανοί κακοποιοί προκειμένου να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι 4 δράστες συνελήφθησαν, χθες, επ’ αυτοφώρω μετά τη διάρρηξη ενός αυτοκινήτου, αφού όμως προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προσπαθώντας να αποφύγουν αρχικά τον έλεγχο και στη συνέχεια τη σύλληψή τους.

Επικεφαλής της λατινοαμερικανικής συμμορίας ήταν ένας ηλικιωμένος 69χρονων και συνεργοί του τρεις ομοεθνείς του ηλικίας  44, 57 και 51 χρόνων. Στη σύλληψή τους οδήγησε η διάρρηξη του αυτοκινήτου μιας 28χρονης που μόλις είχε κάνει ανάληψη 24.000 ευρώ από τράπεζα σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι, άρπαξαν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή. Όμως, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν με περιπετειώδη τρόπο.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 1.060 δολάρια, 1.070 πέσος Μεξικού, 520 ευρώ, πέντε διεθνή διπλώματα οδήγησης που εξετάζεται αν είναι πλαστά, ένα GPS, πέντε κινητά, διάφορα προσωπικά τους έγγραφα και δυο μεταλλικά σφυράκια για την θραύση κρυστάλλων. Στην προανάκριση που ακολούθησε στα γραφεία της Ασφαλείας αποδείχθηκε ότι στις 9 Μαρτίου είχαν σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου ενός 41χρονου σε περιοχή του Ηρακλείου και είχαν αρπάξει από το εσωτερικό του μια τσάντα με 5.000 ευρώ που και αυτός είχε μόλις κάνει ανάληψη.

Η έρευνα συνεχίζεται για το ενδεχόμενο οι τέσσερις αλλοδαποί να έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές, ίσως και σε διαφορετικές περιοχές της Κρήτης, καθώς στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου διέμεναν βρέθηκαν δυο φορητοί υπολογιστές, τρία κινητά και δυο φωτογραφικές μηχανές των οποίων η προέλευση ερευνάται, ενώ βρέθηκαν 39 ατσάλινα λαμάκια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως και στο ενοικιαζόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Οι Μεξικανοί κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και τα κατά περίπτωση για πλαστογραφία, αντίσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έβγαζε πλαστά επιδόματα του ΟΑΕΕ

Σε δύο άξονες η έρευνα για το θάνατο του Βαγγέλη

Έκλεψαν αυτοκίνητο που μέσα είχε 60.000 ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ