Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 50χρονος που πυροβόλησε τους αστυνομικούς

Προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή, πήρε ο 50χρονος που χθες το πρωί πυροβόλησε σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών στις Βρύσσες Αποκορώνου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο, ο ένας από τους δύο σοβαρά.

Όπως είπε ο δικηγόρος του 50χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης, ευχή όλων είναι να πάει καλά στην υγεία του ο τραυματίας αστυνομικός και, παράλληλα, σημείωσε ότι οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα εκτελούσαν άριστα το καθήκον τους.

Ο δικηγόρος του 50χρονου τόνισε πως η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, έχει ως κεντρική ιδέα την άποψη ότι ο πελάτης του πυροβόλησε από κοντινή απόσταση 8 μέτρων και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά ούτε και να τραυματίσει τους αστυνομικούς. Επισήμανε, μάλιστα πως ο τραυματισμός των δύο αστυνομικών προέκυψε από εξοστρακισμό, «κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της δικογραφίας».

Ο κ. Ντερμανάκης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την πράξη του 50χρονου, κάτι που, όπως σημείωσε, λέει και ο ίδιος και, παράλληλα, εξέφρασε την ευχή η υγεία των δύο αστυνομικών να εξελιχθεί ομαλά.

Ο 50χρονος κατηγορείται για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών, ενώ υπάρχουν και άλλες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ