21 Μαρτίου- Συλλαλητήρια στην ημέρα κατά του φασισμού

Διεθνής συντονισμός σήμερα Σάββατο 21 Μαρτίου, ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Στην Ελλάδα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πάτρα, αναφέρει κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.

Ένας διεθνής ξεσηκωμός κατά του ρατσισμού και του φασισμού έρχεται στις 21 Μάρτη, σημειώνει. Διαδηλώσεις γίνονται σε 19 πόλεις, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, τη Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ, τη Βιέννη, τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη, τη Λευκωσία, τη Νέα Υόρκη κλπ.

Στις 21 Μάρτη, σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) πλήθος φορέων και οργανώσεων καλούν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2 μμ και συναυλία στις 4 μμ στο Σύνταγμα με την συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών:

Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, ΑλέξηKαλοφωλιά, Ιllegal operation, Mistah Rude+Tiny Jackal,Radio Sol,Jerome Kaluta, Muchatrela, Αδέσποτες σκύλες, 307 Jam Squad

Συλλαλητήρια καλούνται στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1μμ, στα Χανιά στη Πλατεία Αγοράς στις 1μμ και στην Πάτρα στις 11πμ στη Πλατεία Γεωργίου.

«Η δίκη των νεοναζί είναι μπροστά, 20 Απριλίου. Αντί να έχουν ήδη καταδικαστεί για τα εγκλήματα τους και να έχουν φυλακιστεί για πάντα, οι φύρερ της Χρυσή Αυγής Μιχαλολιάκος και Λαγός αποφυλακίζονται», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Την ίδια ώρα η Ευρώπη φρούριο ενισχύει τις ρατσιστικές της πολιτικές με τον Αβραμόπουλο ως Επίτροπο Μετανάστευσης να ετοιμάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, στην Αφρική την ώρα που οι φασίστες της Λεπέν στην Γαλλία εντείνουν την εκστρατεία τους κατά των μεταναστών. Οι κινητοποιήσεις για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη έχουν πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά».

Διαβάστε επίσης:

Πείραμα ρατσισμού στους δρόμους της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Εισαγγελική έρευνα με αφορμή ρατσιστικό κάλεσμα της Χρυσής Αυγής

Επίθεση νεοναζί σε μετανάστη στη Νίκαια

Πανούσης: Ντρέπομαι γι’ αυτό που είδα – Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών τέλος

Κατριβάνου: Η Αμυγδαλέζα θα κλείσει – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ