Βραβεύτηκε ο στρατιωτικός που βρήκε 3.000 ευρώ στην Ξάνθη και τα παρέδωσε – ΦΩΤΟ

Τον στρατιωτικό κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες βρήκε 3.000 ευρώ έξω από το υποκατάστημα τράπεζας στην Ξάνθη και χωρίς δεύτερη σκέψη τα παρέδωσε στην Αστυνομία, βράβευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το γεγονός προκάλεσε το ενδιαφέρον του κ. Καμμένου, ο οποίος αποφάσισε να τον βραβεύσει σε ειδική τελετή. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο στρατιωτικός αρνήθηκε να παραλάβει ακόμη και τα εύρετρα, ενώ τα χρήματα άνηκαν σε έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στον οποίο και παραδόθηκαν.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος, Βασίλης Τελλίδης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδίδοντάς του τον Θυρεό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:

«Θέλω να σας συγχαρώ για την πράξη σας, η οποία, όσο και αν φαίνεται λογική, όσο και αν φαίνεται απλή, έχει ιδιαίτερη σημασία. Γνωρίζω, ότι παρότι η οικονομική κατάσταση και η δική σας και της οικογένειάς σας είναι δύσκολη, όχι μόνο παραδώσατε το ποσό, αλλά αρνηθήκατε να πάρετε και τα εύρετρα. Εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να σας συγχαρώ δημόσια που δείξατε το ήθος του Έλληνα Υπαξιωματικού, του Έλληνα Στρατιώτη. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Σας απονέμω από την καρδιά μου τον Θυρεό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχω δώσει ήδη εντολή να μετατεθείτε άμεσα στον τόπο κατοικίας σας. Θερμά συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και σας ευχαριστούμε, γιατί αποδεικνύετε τι σημαίνει Έλληνας Στρατιώτης».

Από την πλευρά του, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Είναι τιμή μου που σας έκανα υπερήφανους».

Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτικός βρήκε 3.000 ευρώ και τα παρέδωσε

Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επέτειο του 1821

Ξεκίνησαν οι χοροί στο Σύνταγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ