Οι Γάλλοι έστειλαν τρόφιμα στην Ελλάδα

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας (SPF) ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετέφεραν για πρώτη φορά από τη Γαλλία στην Ελλάδα, 27 τόνους επισιτιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη παραδόθηκαν σήμερα σε εργαζόμενους, ανέργους και τις οικογένειες τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και στην πύλη του εργοστασίου της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” στον Ασπρόπυργο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, Μάρη Λαυρεντιάδου καθώς και ο πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας, Julien Lauprtre, αναφέρθηκαν στη δράση αυτή επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι η μοναδική, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες.

“Βρισκόμαστε κοντά στους εργαζόμενους με συμβολικό, αλλά έμπρακτο τρόπο. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ή η κοινωνική τους ταυτότητα, αλλά μονάχα η ανθρώπινη ανάγκη. Οι οικογένειες που θα ωφεληθούν από τη σημερινή μας δράση είναι μόνο η αρχή”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας, Julien Lauprtre, ο οποίος ανέφερε ότι η κρίση είναι και επισιτιστική και αγγίζει πλέον και τη Γαλλία. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ