• Ο συνήγορος του Παπακωνσταντίνου κατηγορεί τον Διώτη ως ψεύτη

  5:47 μμ, Τετάρτη 18 Μάρ 2015 5:47 μμ, Τετάρτη 18 Μάρ 2015

  Της Άννας Κανδύλη

  Επίθεση κατά του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη εξαπέλυσε στην αγόρευση του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο συνήγορος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Κουρελέας κατηγορώντας τον ευθέως ότι " έχει πει πολλά ψέματα" ενώ παράλληλα υπογράμμισε:

  "Όταν ο δικαστής φεύγει από το χώρο των αποδείξεων και μπαίνει στο χώρο των ενδείξεων το πέραν πάσης αμφιβολίας αποκτά ουσιαστικότερο περιεχόμενο. Όταν ο δικαστής φεύγει από το ασφαλές πεδίο των άμεσων αποδείξεων εκεί οφείλει να αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική εκδοχή και μόνο τότε θα είναι σίγουρος. Τότε μπορεί να του επιτρέπεται να διαμορφώσει βέβαιη δικανική πεποίθηση".

  Σύμφωνα με τον κ. Κουρελέα "Αν υπήρχε το πρωτότυπο στικάκι θα αθώωνε αυτομάτως τον κατηγορούμενο Διώτης έχει πει κατά καιρούς πάρα πολλά ,μα πάρα πολλά ψέματα. Ο Διώτης αποκαλύπτει την ύπαρξη και τρίτου usb.

  Και αυτό που θα μπορούσε να μιλήσει δεν το παραδίδει στην ποινική διαδικασία. Ο Διωτης λέει ψέματα ως προς το χρόνο που κράτησε το στικακι."

  Αναφερόμενους στην πεποίθηση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου ότι ο χρήστης windows user που φαίνεται από τις πραγματογνωμοσύνες να ανοίγει αρχεία είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου , υποστήριξε πως ο κωδικός αυτός είναι μια κοινή ονομασία.

  "Κάποιοι επιμένουν ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης. Γιατί; Γιατί οι ξαδέρφες του είναι αυτές που έχουν διαγραφεί. Και αυτή η σκέψη δεν φεύγει από το κεφάλι μας... Λέει αυτός που επιμένει στην καταδίκη Παπακωνσταντίνου δια της οδού των ενδείξεων ότι έκανε αναζήτηση στοχευμένη στη λίστα. Κάπου εκεί εντόπισε τα ονόματα αυτά και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι... Άλλος, με βάση τα όσα σας είπα πριν σκάλιζε τη λίστα της 1/7/2011. Ενώ στο λήμμα Παπανδρέου, όπως προέκυψε και από το πείραμα που κάναμε εδώ ,προέκυψαν 13 αρχεία, αλλά εκείνος άνοιξε μόνο τα τρία από αυτά .Αυτή είναι η στοχευμένη έρευνα; Και ενώ πληκτρολογεί το όνομα papaconstantin ανοίγει μόνο το ένα από τα δύο θεωρώντας πως το άλλο δεν τον αφορά; Ειπώθηκε χθες ότι το σύνολο των καταθέσεων ήταν τέσσερα δις δολάρια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό γιατί υπάρχουν διπλές και τριπλές εγγραφές με τα ίδια ποσά μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο. Το υπεράνω πάσης υποψίας ΣΔΟΕ είχε υπολογίσει δύο και τρεις φορές το ίδιο ποσό...

  Του χρεώνουν ότι δεν πρωτοκόλλησε το cd. Γιατί; το πρωτοκόλλησαν οι Γάλλοι; Είναι χαζοί που δεν το πρωτοκολλούν; Γιατί; Γιατί με αυτό διαβιβάζονται παράνομα κλαπέντα αποδεικτικά στοιχειά. Τη δεύτερη φόρα που ήρθαν πρωτοκολλημένα είχε βουίξει ο τόπος και το cd αποτελούσε αντικείμενο ποινικής δικογραφίας...

  Απευθυνόμενος στους δικαστές σημείωσε :"Δεν μπορείτε να έχετε αξίωση από τον κατηγορούμενο να σας πει ποιος το έκανε. Δεν μπορεί να ξέρει ούτε να σας πει τι φαντάζεται. Δεν ξέρουμε ποιος το έχει κάνει. Μακάρι να ξέραμε. Δεν μιλάμε για τυχαίο πρόσωπο αλλά για σύμβολο της κυβέρνησης εκείνης της περιόδου. Καλώς η κακώς αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να σώσουν τη χώρα. Το πρόγραμμα του είναι εξοντωτικό και το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι αν θα πρωτοκολλήσει το cd. Η πληροφορία τον ενδιαφέρει .Την έχει και τη μοιράζει οπού πρέπει. Μιλάμε για έναν υπουργό ο οποίος μάλλον δεν πρέπει να κοιμάται εκείνη την περίοδο. Και μου λέτε ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει είναι να πρωτοκολληθεί μια λίστα που ήταν κλεμμένη και ο κ.Νικολουδης του λέει ότι δεν είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο; Ας αισθανθούμε λίγο τις συνθήκες και τις περιστάσεις."

  Μετά τον κ. Κουρελέα θα αγορεύσει ο δεύτερος συνήγορος του κ. Παπακωνσταντινου, Τάκης Βασιλακόπουλος.

  Διαβάστε επίσης

  Την ενοχή Παπακωνσταντίνου προτείνει η εισαγγελέας - ΤΩΡΑ

  Η εισαγγελία πρωτοδικών για την κατάληψη στη Νομική

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα