Κλειστό το τμήμα της Εγνατίας στο ύψος της Καβάλας

Κλειστό παραμένει το τμήμα της Εγνατίας Οδού – Παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) του Αγίου Σίλα μέχρι τον Α/Κ της Άσπρης Άμμου.

Παρά τις αρχικές δεσμεύεις τόσο της διοίκησης της Εγνατίας Οδού όσο και του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ότι το τμήμα θα δινόταν και πάλι στην κυκλοφορία το περασμένο Σάββατο, με την εφαρμογή αμφίδρομης κατεύθυνσης των αυτοκινήτων, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω τεχνικών διαφωνιών που προέκυψαν στον χειρισμό της κατάστασης μεταξύ της εταιρείας και της τροχαίας.

Ο μελετητής της Εγνατίας Οδού υπέβαλε στην τροχαία μελέτη που προβλέπει την αμφίδρομη κατεύθυνση (κυκλοφορία) των αυτοκινήτων σε μήκος 400 μέτρων, ενώ η Τροχαία εξέφρασε ενστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι για την ασφαλή διέλευση όλων των αυτοκίνητων το μήκος της αμφίδρομης κατεύθυνσης πρέπει να επεκταθεί στο 1 χιλιόμετρο. Με την επισήμανση αυτή δεν συμφωνεί ο μελέτης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου δεν επιτρέπει αμφίδρομη κυκλοφορία των αυτοκίνητων σε τόσο μεγάλη έκταση.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διάνοιξη τον συγκεκριμένου τμήματος τ��ς Εγνατίας, μετά τις εκτεταμένες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Καβάλας. Όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά κυρίως τα μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία με συρόμενες καρότσες, που κατευθύνονται από δυτικά προς ανατολικά και το αντίστροφο, διέρχονται μέσα από το κέντρο της πόλης, προκαλώντας πραγματικό χάος.

Η κατάσταση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης έχει προβληματίσει έντονα την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα να δηλώνει ότι θα κλείσει τις εισόδους της πόλης, αν δεν βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Η δήμαρχος, σήμερα, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας και του ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνεργασία και συνεννόηση με την Εγνατία Οδό ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση, καθώς το κέντρο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του από τον τεράστιο όγκο των αυτοκινήτων.

Επιστολή σε ανάλογο ύφος έστειλε η κ. Τσανάκα και στον πρόεδρο της “Εγνατία Οδός ΑΕ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επτά “βέλη” στη “φαρέτρα” Βαρουφάκη για έσοδα και φοροδιαφυγή

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει

Σφοδρή επίθεση των γερμανικών ΜΜΕ στον Βαρουφάκη για τη χειρονομία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ