Βαγγέλης Γιακουμάκης. Από την εξαφάνιση στο θάνατο

Σοκαρισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα την τραγική κατάληξη που είχε η ιστορία της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Τη σορό εντόπισε ένα ζευγάρι που βρέθηκε στο σημείο με το αυτοκίνητό του, το οποίο κόλλησε μέσα στις λάσπες. Στην προσπάθειά τους να βρουν μέσα στα βάτα ένα ξύλο για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο, «έπεσαν» πάνω στο πτώμα και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, βρέθηκε σε ένα χωράφι με χαμηλή βλάστηση, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. 

  

 

ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον θείο του Βαγγέλη, Γιώργο Βιβιεδάκη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος, ενώ όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Το άψυχο κορμί του αγοριού, φέρει μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, το τζην και τα μαύρα μποτάκια, δηλαδή τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Δίπλα του, βρέθηκε ένα μαχαίρι…

Η περιοχή αμέσως αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, καθώς και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Αυτοκτονία ή δολοφονία

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ με τις αρχές να εξετάζουν τόσο το σενάριο της αυτοκτονίας όσο και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ευρήματα που συνέλεξαν από το σημείο, ενώ το μαχαίρι έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σε αυτό DNA ή αποτυπώματα που δεν ανήκουν στον Βαγγέλη. Η εξέταση θα δείξει αν το παιδί έκοψε τις φλέβες του ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Φως στην αιτία του θανάτου του αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική έκθεση. Ο καθηγητής κ. Βουγιουκλάκης επί πέντε ώρες μαζί με αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα διενήργησε αυτοψία στον χώρο, προκειμένου να ερευνηθούν και να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 20χρονου. Το πτώμα έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή ωστόσο δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα.

Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Βαγγέλης φέρει στο δεξί του χέρι μία τομή η οποία προέρχεται από μαχαίρι και πιθανότατα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι είναι αριστερόχειρας ενισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και ακόμη είναι πολύ νωρίς.  Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο σώμα του εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης από σκυλιά.

 

Μεταφέρθηκε η σορός στο σημείο;

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιοι να σκότωσαν τον 20χρονο σπουδαστή και να μετέφεραν το πτώμα στο σημείο όπου βρέθηκε. Αυτό ανέφερε και ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος που ασχολείται με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι από την ιατροδικαστική εξέταση  «μπορεί να φανεί αν έχει μεταφερθεί η σορός» .

Βεβαίως, το τελευταίο διάστημα έβρεχε καταρρακτωδώς, κάτι που μπορεί να έχει προκαλέσει αλλοίωση χρήσιμων στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως να βοηθούσαν στις έρευνες.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε σε μια περιοχή όπου είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από το συγκεκριμένο μέρος, δε, περνούν καθημερινά άνθρωποι, ενώ υπάρχουν σπίτια πολύ μικρή απόσταση. 

Τι λένε οι κάτοικοι για τον εντοπισμό του Βαγγέλη – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την είδηση για τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία πραγματοποιούσε καθημερινά έρευνες. 

 

 

Το χρονικό  

Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, όταν έφυγε από το δωμάτιο που έμενε στο οικοτροφείο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Πήρε μόνο τα κλειδιά του, φεύγοντας χωρίς μπουφάν, πορτοφόλι και κινητό. Η μητέρα του μάταια τον αναζητούσε στο τηλέφωνο. Μετά από λίγο δήλωσε την εξαφάνισή του, με την προανάκριση να αναλαμβάνει αρχικά το τοπικό Α.Τ. Κατσικά και όχι η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων που ανέβαλε στη συνέχεια.

Οι έρευνες εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι είχαν δει κάποιον που έμοιαζε με τον Βαγγέλη στο Αγρίνιο, ακόμα και στην Αθήνα. 

Καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρίες σχετικά με τις εφιαλτικές στιγμές που φέρεται να ζούσε ο Βαγγέλης στη σχολή. Το άγριο bullying που φαίνεται να δεχόταν ο φοιτητής αποτυπώθηκε στο πόρισμα διοικητικής εξέτασης που πραγματοποίησαν τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας . «Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα, όπου γίνεται λόγος για ξυλοδαρμούς, απειλές και πράξεις εκφοβισμού.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι  του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να “τραγουδήσει” όπως τα τζουκ-μποξ, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ο κ. Μάντζαρης πάντως από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, καθώς όπως είπε με βάση τις δυνατότητες που είχε έκανε ότι μπορούσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της σχολής, μια καθηγήτρια είχε ενημερώσει πέρυσι την οικογένεια του Βαγγέλη  για όσα συνέβαιναν σε βάρος του, όμως ο 20χρονος είπε στη μητέρα του πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Τότε ήταν που αποφασίστηκε να αλλάξει ο Βαγγέλης δωμάτιο. Παρόλα αυτά, τα περιστατικά εκφοβισμού φαίνεται ότι συνεχίστηκαν και φέτος, ιδιαίτερα λίγο πριν από την εξαφάνισή του…

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι ο διευθυντής είχε στείλει τα Χριστούγεννα επιστολή σε υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω της οποίας προειδοποιούσε για τα ακραία περιστατικά βίας .

«Φέτος διαμένουν 95 φοιτητές. Τα προβλήματα από τη διαμονή τόσο μεγάλου αριθμού οικότροφων, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σας είναι ήδη γνωστά. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν πιστεύουμε ότι λειτουργεί Οικοτροφείο με ανήλικους μαθητές και μάλιστα μικτό (αγόρια και κορίτσια), χωρίς να έχει προσωπικό, ούτε καν στα χαρτιά – στο πρόσφατο οργανόγραμμα του ΕΛΓΟ δεν προβλέπεται καμία θέση. Είναι κοινή απόφαση όλου του προσωπικού της Σχολής, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και νομικά θέματα (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος, σεξουαλικής παρενόχλησης, σωματικής βίας, με υγειονομικές υπηρεσίες κλπ)», ανέφερε.

 

 

Νικολούλη: Κάποιοι ήξεραν και δεν μίλαγαν – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δραματική τροπή που πήρε η υπόθεση με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σχολίασε η Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η Αγγελική Νικολούλη, εμφανώς συγκινημένη, τόνισε ότι περιμένει να αποτελέσματα από τις έρευνες της αστυνομίας και του ιατροδικαστή, ενώ τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν άνθρωποι που ήξεραν και δεν μίλαγαν. Τέλος η κ. Νικολούλη, έστειλε μήνυμα προς όλους αυτούς που έχουν στοιχεία να μιλήσουν.   

 

Παρέμβαση της Δίωξης για υβριστικό κείμενο κατά του Βαγγέλη

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν οι καταγγελίες για υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέβηκαν σε blog, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Αναμένονται μάλιστα επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και δεν αποκλείεται να γίνουν και συλλήψεις των διαχειριστών του ιστολογίου.

 

Διαβάστε επίσης:

“Να βρεθούν οι υπαίτιοι” ζητά ο ξάδελφος του Βαγγέλη- ΒΙΝΤΕΟ

Ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο enikos.gr

Τσούκαλης: Έτσι βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θρήνος στο facebook για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Nέα ΦΩΤΟ από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΦΩΤΟ από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης – ΦΩΤΟ

 

 Πηγή φωτογραφιών: epirusgate.blogspot.gr, epiruspost.gr 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ