Ισόβια σε δύο αδέλφια για μαφιόζικη εκτέλεση 40χρονου

Ένοχοι για τη δολοφονία 40χρονου ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, πριν από οκτώ χρόνια, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, δύο αρμένικης καταγωγής αδέλφια, που καταδικάστηκαν με την ποινή των ισόβιων δεσμών, ο καθένας.

Για αρκετό καιρό ο φάκελος της μαφιόζικης εκτέλεσης έφερε την ένδειξη «ανεξιχνίαστος». Μόλις, πριν από λίγο καιρό ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερευνά ανεξιχνίαστες υποθέσεις, επανεξετάζοντας από νέα βάση την υπόθεση, έφτασε τελικά στα ίχνη των δραστών, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος των δύο αδελφών.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσε ένας στρατιωτικός σάκος που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος. Δείγμα γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τον σάκο συγκρίθηκε και ταυτοποιήθηκε με δείγμα 38χρονου, σήμερα, έγκλειστου στις φυλακές. Επρόκειτο για τον έναν από τους δύο αδελφούς που είχε συλληφθεί για εκβίαση και στην πορεία ταυτοποιήθηκε ως δράστης μίας ακόμη δολοφονίας στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, έγκλημα για το οποίο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 16 ετών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δολοφονία του Ωραιοκάστρου, η οποία αποδόθηκε σε διαφορές για τη διανομή της «πίτας» της νυχτερινής διασκέδασης, έγινε τον Ιανουάριο του 2007. Ο 40χρονος Αρμένιος επιχειρηματίας έπεσε νεκρός, καθώς γαζώθηκε από σφαίρες καλάσνικοφ.

Τα δύο αδέλφια, που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Ο ένας θεωρείται φυγόδικος κι ο άλλος, που είναι φυλακισμένος, δικάστηκε ωσεί παρών.

Διαβάστε επίσης.

Ντύθηκαν αστυνομικοί και λήστεψαν

Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη εγκληματική ομάδα εκβιαστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ