Η δικογραφία για τον 40χρονο παιδεραστή δεν είχε… αξιολογηθεί

Πέρυσι το καλοκαίρι βίασε ένα 14χρονο κορίτσι. Ο φάκελός του όμως παρέμεινε στα συρτάρια της Εισαγγελίας και ο 40χρονος συνέχισε τη δράση του ώσπου συνελήφθη χθες, λίγο πριν βιάσει ένα ακόμη παιδί.

Γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι οι παιδόφιλοι; Η υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα δίνει -κάποιες- απαντήσεις: Βίασε ένα 14χρονο κορίτσι. Το πέταξε στον δρόμο όπου το εντόπισαν κακοποιημένο σε άθλια κατάσταση, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Ο δράστης μετά τις έρευνες της αστυνομίας ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίσθηκε από το θύμα του. Η δικογραφία πήγε στην Εισαγγελία και έμεινε στα αζήτητα. «Παρέπεσε. Δεν αξιολογήθηκε».

Ο δράστης συνέχισε ανενόχλητος, ώσπου συνελήφθη λίγο πριν βιάσει ακόμα ένα παιδί. Μόνο τότε άνοιξε ο φάκελος που παρέμενε στα συρτάρια ανέγγιχτος, επί τρεις μήνες σαν να αφορούσε τροχαία παράβαση.

Στα ίχνη του 40χρονου παιδεραστή, που είναι ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ και ζούσε μόνος του, έφθασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διάρκεια μεγάλης, συντονισμένης επιχείρησης σκαναρίσματος των διάφορων chat rooms. Εκεί εντόπισαν ότι ο συγκεκριμένος χρήστης παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους με προτίμηση στα αγόρια και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Όταν τον οδήγησαν στην Ασφάλεια και διαπίστωσαν την ταυτότητά του, χτύπησε κόκκινος συναγερμός καθώς διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε δικογραφία για βιασμό 14χρονου κοριτσιού που είχε διαπραχθεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Η δικογραφία είχε συνταχθεί από το Τμήμα Ανηλίκων και είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία. Η διαδρομή της είχε τελειώσει εκεί, αφού κανείς στην Εισαγγελία δεν έδωσε σημασία σε έναν φάκελο για βιασμό και μάλιστα παιδιού!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδόφιλων που “ψάρευε” παιδιά στο διαδίκτυο – ΦΩΤΟ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον «δράκο» με το βαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ