• 'Εχουν ρημάξει ΔΕΗ και ΟΣΕ

  1:37 μμ, Τρίτη 03 Απρ 2012 1:37 μμ, Τρίτη 03 Απρ 2012

  Διαστάσεις σοβαρής εγκληματικότητας λαμβάνουν, τα τελευταία χρόνια, τα φαινόμενα αλλεπάλληλων κλοπών μεταλλικών αντικειμένων από εταιρείες μεταφορών, ενέργειας και δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ), σύμφωνα με έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. Η νέα αυτή μορφή εγκληματικότητας θεωρείται συνέπεια των υψηλών τιμών στις διεθνείς τιμές μετάλλων, όπως του χαλκού.

  Είναι εντυπωσιακά τα ευρήματα του υπουργείου Οικονομικών για τις διαστάσεις του προβλήματος, καθώς -όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη- μόνο το διάστημα από 1.1.2011 έως 20.02.2012, σε ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε 158 επιχειρήσεις στους τομείς εμπορίας μετάλλων, μεταλλευμάτων και παρεμφερών δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκαν 6.734 παραβάσεις στις 96 επιχειρήσεις!

  Τα στοιχεία για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας, ο οποίος είχε επισημάνει ότι στην Κορινθία, μόνο στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώθηκαν πέντε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που κόστισαν στην επιχείρηση 25.000 ευρώ. Μάλιστα, ο βουλευτής επικαλείται εκτιμήσεις της ΔΕΗ ότι η συνολική ζημία, από τις αλλεπάλληλες κλοπές, φθάνει μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Άλλη τόση φαίνεται να είναι η ζημία και για τον ΟΣΕ, από τον οποίο έχουν κλαπεί 120 χιλιόμετρα καλωδίων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα