Σύγχρονος Ελ Γκρέκο με ράσα… – ΦΩΤΟ

Όταν δεν ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα στην Αγία Σκέπη του Παπάγου, πιάνει τα πινέλα του και δημιουργεί. Πότε σε καμβάδες, γυρίζοντας τον κόσμο, πότε σε τρούλους εκκλησιών.

Η έμπνευσή του αστείρευτη, αφού δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδέψει είτε στα εθνικά πάρκα της Αμερικής, όπως το Γκραν Κάνιον είτε στο Μαυροβούνιο, την Ιορδανία και οπουδήποτε αλλού νιώθει ότι η «τέχνη» τον καλεί.

Ο πατήρ Σταμάτης Σκλήρης, ιερέας τα τελευταία 36 χρόνια, συνδυάζει με απίστευτη αρμονία αρκετές ιδιότητες. Σπούδασε γιατρός, στη συνέχεια θεολόγος, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ελαιογραφίας σε σχολή καλών τεχνών στο Παρίσι. Είναι μελετητής του Ελ Γκρέκο και δηλώνει φανατικός ερμηνευτής των έργων του Τσαρούχη.

Ζωγραφικές επιρροές του, ο Ανρί Ματίς και ο Βαν Γκογκ. Ένας κοσμοπολίτης ορθόδοξος ιερέας, που έχει καταφέρει να υπηρετεί τη θρησκεία χωρίς συντηρητισμό, αλλά με την ανοιχτή ματιά του ανθρώπου που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο.

Είναι φίλος με το ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, από την εποχή που σπούδαζε στο Παρίσι, αλλά και με το σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα.

Στην ουσία, μπορεί να τον κέρδισε η εκκλησία, την οποία και υπηρετεί, όμως, ταυτόχρονα, δεν εγκαταλείπει τη μεγάλη του αγάπη: Τη ζωγραφική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Έθνος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ