Ήλιος με… δόντια στη Βόρεια Ελλάδα

Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο και κατά τόπους παγετούς συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν. Την ίδια ώρα, περιορίζονται τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στο οδικό δίκτυο μετά τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος, κατά τις πρωινές ώρες, έδειξε -10 βαθμούς στα Γρεβενά και -8 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα. Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η χαμηλότερη (-5) μετρήθηκε το πρωί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ενώ στο Κιλκίς και τα Γιαννιτσά ο υδράργυρος έδειξε -3 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, όπου από νωρίς έκανε την εμφάνισή του ο ήλιος, το θερμόμετρο, στη χαμηλότερη τιμή του, βρέθηκε στον 1 βαθμό Κελσίου. 

Πτώση στους -10 βαθμούς κατέγραψε τα ξημερώματα η θερμοκρασία στο Νευροκόπι Δράμας, ενώ με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ξημέρωσε η Θράκη, όπου ο υδράργυρος έδειξε -5 βαθμούς στην Ξάνθη.

Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωση των τελευταίων 24ωρων και του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε κάποια σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, της Πέλλας, του Κιλκίς και της Καστοριάς.

Δείτε επίσης:

Με αλυσίδες η κίνηση σε Βαρυμπόμπη και Καισαριανή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ